Tussen de Letters! Met Elvis Peeters en Warre Borgmans

Kan een boek ons meer over het belang van herinneringen vertellen dan een neurochirurg? Is een schrijver ons soms beter van dienst dan een psycholoog? Waarom is het ene postmoderne boek fantastisch en het andere ronduit irritant? En waarom gebruiken we zo’n moeilijke woorden als postmodern? Is het erg als je nog nooit van Roger van de Velde hebt gehoord? En wat hebben hedendaagse rappers en onze oudst gekende auteur Henric van Veldeke met elkaar gemeen?

Ontdek het allemaal tijdens het nieuwe seizoen van de pittige, literaire boekenshows ‘Tussen de Letters’. Vier speelse avonden lang raden auteurs je titels aan, diagnosticeert een dokter personages uit romans of leggen we je uit waarom een boek dat geen lezers vindt, toch de moeite is. Ook een auteur op de vlucht deelt zijn verhaal en leest voor uit eigen werk. Tot slot laten we je elke avond proeven van de Nederlandstalige Literaire Canon en neemt elke aanwezige deel aan onze boekentombola.

Op onze tweede avond is "De grote angst in de bergen" van Charles-Ferdinand Ramuz ons centrale boek. Elvis Peeters is auteur van dienst en we krijgen de exclusieve wereldpremière van "Vaak heb ik geprobeerd geen zee te zijn", een boek met bijdragen van 12 PEN-auteurs. Acteur Warre Borgmans komt de wondere tekst voorlezen die Ahmet Altan bezorgde voor dit boek.

Tot slot vist Elvis Peeters op onnavolgbare wijze Henric van Veldeke op uit de Canon.

Wordt goed. Zijt maar zeker!