EAN:  9789025472672
Publicatiedatum:   08-04-2022
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  205

  Bestelbaar

Van de schrijver van 'Alsof het voorbij is': de bevlogen, gesloten professor ‘cultuur en beschaving’ Elizabeth Finch is een bron van eindeloze fascinatie voor haar cursisten.

In ‘Elizabeth Finch’ van Julian Barnes is Neil op een kruispunt in zijn leven aanbeland wanneer hij besluit opnieuw plaats te nemen in de collegebanken. De gescheiden vader en gewezen acteur is toe aan een geestelijke opfrisser en schrijft zich in voor de cursus ‘Cultuur en beschaving’. Vanaf de eerste lesdag raakt hij in de ban van zijn iets oudere professor. Elizabeth Finch doceert in eloquente, rokerige volzinnen over Sint-Ursula, Goethe, Julianus de Afvallige, de Verlichting, en over de parallellen tussen verleden en heden. Ze is een toonbeeld van ruimdenkendheid, en verwacht hetzelfde van haar cursisten.
Alle intellectuele openheid ten spijt blijkt Elizabeth Finch een gesloten figuur die haar privéleven hermetisch afschermt – en daardoor Neil en zijn medecursisten des te meer fascineert. Neils kalverliefde wordt pas echt een obsessie wanneer hij jaren later onverwacht de schriftelijke nalatenschap van zijn mentor erft: dozen vol aantekeningen die wijzen op haar eigen obsessie. Wat bewoog de mysterieuze Elizabeth Finch nou werkelijk? Wat beoogde ze met dit postume gebaar? Welke opdracht moet Neil voor zijn grote voorbeeld voltooien?

  EAN: 9789025472672
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas-Contact
  Vertaler:  Ronald Vlek
  Publicatiedatum:   08-04-2022
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 218 mm
  Breedte: 150 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 381 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 205
  Keywords:   Julianus;Obsessionele liefde;Romans;Filosofie;Leerling-meesterrelatie;Leerling-leerkrachtrelatie