EAN:  9789403151618
Publicatiedatum:   24-03-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  240

  Bestelbaar

De grote nieuwe roman van Édouard Louis

‘Eén vraag kwam centraal te staan in mijn leven, vormde het middelpunt van al mijn gedachten, nam alle momenten in beslag waarop ik alleen was met mezelf: hóe kon ik revanche nemen, met welke middelen?’

Jarenlang heeft Édouard Louis slechts één alomvattende wens: hij wil ontsnappen aan zijn verstikkende en achtergestelde jeugd in Noord-Frankrijk. Hij droomt ervan om rijk te zijn en op straat herkend te worden, en om dat te bereiken zal hij tot tweemaal toe zijn leven totaal veranderen; hij laat zijn kansarme geboortedorp achter voor een nieuw leven op de middelbare school in Amiens, om daar vervolgens zijn beste vriendin in de steek te laten om toegang te krijgen tot de elite van Parijs.

Maar nu, op het moment dat hij wereldwijd succesvol is, wil hij eigenlijk alleen maar in een hoekje blijven liggen, weg van alles. Een gat graven en erin verdwijnen om nooit meer te hoeven spreken en bewegen.

In Veranderen: methode vertelt Édouard Louis zijn eigen verhaal, zijn odyssee, op nietsontziende wijze. Hij bewijst hiermee eens te meer waarom hij een van de belangrijkste en meest toonaangevende schrijvers van zijn generatie is.

  EAN: 9789403151618
  Auteur: 
  Uitgever: De Bezige Bij
  Vertaler:  Jan Pieter van der Sterre - Reintje Ghoos
  Publicatiedatum:   24-03-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 135 mm
  Breedte: 216 mm
  Dikte: 25 mm
  Gewicht: 397 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 240
  Keywords:   Louis Édouard;Autobiografische literatuur;Romans