De wetenschap over de Mayflower

€ 24,00


  Voeg toe aan mijn verlanglijst
EAN:  9789464390650
Publicatiedatum:   15-11-2022
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  48

   Nog niet beschikbaar

Met het schip de Mayflower voeren de Pilgrims in 1620 van Europa naar de Nieuwe Wereld. Ontdek hoe ze hun wetenschappelijke kennis hebben ingezet tijdens die barre tocht.

Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van de Mayflower. Misschien weet je dat dit schip de Pilgrims van Europa naar de Nieuwe Wereld bracht. Maar wist je ook dat wetenschap een belangrijke rol speelde tijdens de reis? In dit boek ontdek je hoe de Pilgrims hun wetenschappelijke kennis hebben ingezet om de reis te kunnen maken. En hoe de Pilgrims dankzij de wetenschap konden overleven in de Nieuwe Wereld en er een nieuw thuis konden maken.

Stap in de wereld van de wetenschap achter beroemde gebeurtenissen uit de geschiedenis. Hoe voer het zeilschip Mayflower de Atlantische Oceaan over? Waarom bleven de schatten in de graftombe van farao Toetanchamon zo goed bewaard? En hoe overleefden avonturiers 1,5 jaar ijzige kou op Antarctica zonder contact met de buitenwereld? Door slim met kennis om te gaan! Lees wat mensen lang geleden al wisten over de wereld van aardrijkskunde, biologie, natuurkunde en scheikunde. En wat we inmiddels hebben bijgeleerd.

Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van de Mayflower. Misschien weet je dat dit schip in 1620 de Pilgrims van Europa naar de Nieuwe Wereld bracht. Maar wist je ook dat wetenschap een belangrijke rol speelde tijdens de reis? In dit boek ontdek je hoe de Pilgrims hun wetenschappelijke kennis hebben ingezet om de reis te kunnen maken. En hoe de Pilgrims dankzij de wetenschap konden overleven in de Nieuwe Wereld en er een nieuw thuis konden maken.

  EAN: 9789464390650
  Auteur: 
  Uitgever: Schoolsupport Uitgeverij (Ars Scribendi)
  Publicatiedatum:   15-11-2022
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Status: Nog niet beschikbaar
  Aantal pagina's: 48
  Reeks:   Geschiedenis ontrafeld