De transformatie van de aarde

een nieuwe wereldgeschiedenis

EAN:  9789000371464
Publicatiedatum:   19-04-2023
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  799

  Bestelbaar

Een revolutionaire kijk op de geschiedenis van klimaatverandering door Peter Frankopan


De opwarming van de aarde is een van de grootste gevaren waar wij op dit moment mee worden geconfronteerd. In een gewaagd onderzoek dat eeuwen en continenten overspant stelt Peter Frankopan vast dat de natuur altijd een fundamentele rol heeft gespeeld bij het verloop van de geschiedenis.

Van de val van de Moche-beschaving in Zuid-Amerika die werd veroorzaakt door de opwarming van zeewater – ook bekend als El Niño – tot vulkaanuitbarstingen in IJsland die Egypte troffen en hielpen het Ottomaanse Rijk op de knieën te krijgen; keer op keer laat Frankopan zien dat wanneer er niet duurzaam werd gehandeld, een catastrofe volgde. Op briljante wijze en gebaseerd op baanbrekend wetenschappelijk onderzoek laat Klimaatverandering ons op een radicaal andere manier naar onze toekomst kijken.

Peter Frankopan is hoogleraar Wereldgeschiedenis aan Oxford University, waar hij ook Senior Research Fellow is aan Worcester College en directeur van het Centre for Byzantine Research. Hij is de auteur van de bestsellers De eerste kruistocht, De zijderoutes en De nieuwe zijderoutes.

De pers over De zijderoutes:
'Veel boeken beweren "een nieuwe geschiedenis van de wereld" te zijn; dit boek heeft die benaming met recht.' The Times

'Frankopan schreef een erg stimulerend boek, dat tal van nieuwe inzichten biedt en bovendien bijzonder prettig leest.' Historisch Nieuwsblad

'Door terug te kijken, ver terug te kijken, houdt Frankopan ons een spiegel voor, die uiteindelijk haarscherp laat zien dat we ons zullen moeten aanpassen – of we nou willen of niet.' VPRO Tegenlicht

  EAN: 9789000371464
  Auteur: 
  Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
  Publicatiedatum:   19-04-2023
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 240 mm
  Breedte: 160 mm
  Dikte: 57 mm
  Gewicht: 1306 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 799
  Keywords:   geschiedenis;klimaatveranderingen;ecologische geschiedenis;mens en natuur;milieurampen