EAN:  9789024432011
Publicatiedatum:   01-05-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  208

  POD (Beschikbaar als print-on-demand.)

Voor iedereen die weleens met de mond vol tanden staat en de discussietrucjes van de gesprekspartner beu is.

Op social media, in politieke discussies, het maatschappelijk debat en aan de borreltafel, overal wemelt het van nepnieuws en desinformatie, maar ook van discussietrucs als jij-bakken en whataboutismen. Voor nepnieuws is terecht veel aandacht, maar voor drogredenen vreemd genoeg veel minder – terwijl die toch net zo schadelijk zijn voor een open en eerlijk debat. Komt dat doordat we eigenlijk niet zo goed bekend zijn met drogredenen?

Van veel drogredenen heb je vast weleens gehoord, maar hoe herken je ze in het echt? En belangrijker: hoe verweer je je ertegen? In Drogredenen onderzoekt Paula Steenwinkel de grens tussen redelijk redeneren en discussietrucs. Ze geeft een helder overzicht van de meest voorkomende drogredenen, legt uit wat ze inhouden en waarom ze werken, geeft voorbeelden uit de praktijk en laat zien hoe je ze onschadelijk maakt. Elke drogreden wordt geïllustreerd met een cartoon van Fokke & Sukke. Dus dit is sowieso een goed boek ;-)

Paula Steenwinkel is auteur, trainer, docent en ontwikkelaar van methoden academische vaardigheden, kritisch denken en helder communiceren. Ze is gefascineerd door wat er fout gaat in onderzoek, denken en discussies.

  EAN: 9789024432011
  Auteur: 
  Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
  Publicatiedatum:   01-05-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 210 mm
  Dikte: 13 mm
  Gewicht: 270 gr
  Status: POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
  Aantal pagina's: 208