Zingevende gespreksvoering

Helpen als er geen oplossingen zijn

EAN:  9789024450527
Publicatiedatum:   28-07-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  160

  Bestelbaar

Hulpverleners willen mensen helpen. Maar wat zeg je tegen een ernstig zieke cliënt die zich afvraagt: ‘Waarom ik?’ En hoe help je een succesvolle cliënt voor wie het leven een ondraaglijke sleur is? Hoe kun je helpen als er geen oplossingen zijn?

Zingevende gespreksvoering biedt vaardigheden en werkvormen voor de vakkundige begeleiding bij zinvragen. Het thema zingeving leeft volop onder professionele hulpverleners, maar velen ervaren ‘methodische onhandigheid’ als er zinvragen spelen. Terwijl het concreet vormgeven van zingevende gespreksvoering vaak minder moeilijk is dan wordt gedacht.

Aan de hand van vier aspecten van zinvragen die methodische aanknopingspunten bieden, presenteert Zingevende gespreksvoering een bruikbaar handelingsmodel voor hulpverleners. De vier aspecten van zinvragen zijn:
•traagheid
•ambivalentie
•raadselachtigheid
•waarden

Het handelingsmodel voor hulpverleners is gebaseerd op onderbouwde theorie en biedt verrassende invalshoeken. De vele praktijkvoorbeelden maken dit boek herkenbaar en toegankelijk.

In deze tweede herziene editie speelt zingeving een nog centralere rol en is er meer aandacht voor de inspiratiebronnen van zingevende gespreksvoering. Daarnaast is het boek verrijkt met extra praktijkvoorbeelden en biedt het de lezer nog meer aanknopingspunten voor het werken met zinvragen.

  EAN: 9789024450527
  Auteur: 
  Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
  Publicatiedatum:   28-07-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 240 mm
  Breedte: 171 mm
  Dikte: 12 mm
  Gewicht: 314 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 160