EAN:  9789025471392
Publicatiedatum:   28-09-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  304

  Bestelbaar

‘Verwilderd’ van Richard Powers gaat over astrobioloog Theo Byrne die een veelbelovende manier gevonden heeft om de hele kosmos af te speuren op zoek naar leven. Daarnaast ontfermt hij zich sinds de dood van zijn vrouw in zijn eentje over de opvoeding van zijn hoogbegaafde negenjarige zoon. Robin is een innemende, zachtmoedige jongen die graag urenlang gedetailleerde tekeningen van bedreigde dieren maakt en die van slag raakt door het minste slechte nieuws over het klimaat. Hij wil de missie van zijn overleden moeder voltooien: de natuur van de ondergang redden.
Robin staat ook op het punt van school te worden gestuurd, omdat hij een klasgenoot in het gezicht heeft geslagen. Theo zal zijn heil uiteindelijk zoeken in een experimentele neurofeedbacktherapie voor hem. En ondertussen neemt hij de jongen mee naar andere planeten, terwijl hij tegen beter weten in Robins pogingen ondersteunt de aarde te redden.

‘Verwilderd’ is het relaas van de compromisloze liefde van een vader voor zijn zoon en is Richard Powers’ intiemste en aangrijpendste roman tot nu toe.

Amerikaanse schrijver en Pulitzerwinnaar Richard Powers vertelt een aangrijpend vader-zoon verhaal tegen de achtergrond van klimaatverandering en de gevolgen hiervan voor het dierenrijk op aarde.

  EAN: 9789025471392
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas-Contact
  Vertaler:  Jelle Noorman
  Publicatiedatum:   28-09-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 150 mm
  Breedte: 230 mm
  Dikte: 27 mm
  Gewicht: 514 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 304
  Keywords:   Sciencefiction;Romans;Exobiologie;Vader-zoonrelatie;Ideeënliteratuur