EAN:  9789026359200
Publicatiedatum:   07-04-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  303

  Bestelbaar

Gesprekken met vrienden van Sally Rooney is een moderne roman over de lusten en lasten van de jeugd. Rooney schrijft in een heldere stijl en met onderkoelde humor. Gesprekken met vrienden is Rooneys debuutroman, die door The Guardian als een van de belangrijkste debuten van 2017 is uitgeroepen.


Frances is 21 jaar oud, koel en observerend. Ze studeert en doet samen met haar beste vriendin Bobbi aan poetryslams in Dublin, waar ze gespot worden door journalist Melissa. Frances raakt tegen wil en dank onder de indruk van haar en haar echtgenoot Nick, die nooit echt is doorgebroken als acteur. Wat aan het begin een onschuldige flirt lijkt, groeit al snel uit tot een vreemd soort intimiteit. Frances probeert haar leven geordend te houden, maar haar relaties ontsnappen steeds meer aan haar greep. Dan probeert ze iets radicaals: van moment tot moment leven.


Rooney wordt gezien als de nieuwe Bret Easton Ellis, J.D. Salinger en Sylvia Plath.


In gesprekken met vrienden komt de vriendschap tussen twee artistieke en intelligente jonge vrouwen onder druk te staan als een van hen een relatie krijgt.


Gesprekken met vrienden is eerst en vooral een roman over volwassenwording en over de rol die communicatie, digitaal en analoog, daarbij speelt. En dat in fraaie, beeldende stijl.’ – de Volkskrant

In Gesprekken met vrienden van Sally Rooney komt de vriendschap tussen twee artistieke en intelligente jonge vrouwen onder druk te staan als een van hen een relatie krijgt.

  EAN: 9789026359200
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos Uitgevers
  Vertaler:  Gerda Baardman
  Publicatiedatum:   07-04-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 121 mm
  Breedte: 190 mm
  Dikte: 21 mm
  Gewicht: 220 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 303
  Keywords:   Romans;Relaties;Liefde;Schrijverschap