EAN:  9789028231153
Publicatiedatum:   31-03-2023
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  560

  Bestelbaar

Sergej Dovlatov is vanaf zijn ontijdige dood in 1990 razendsnel een van de populairste schrijvers in Rusland geworden. Dat heeft hij te danken aan de schijnbare eenvoud van zijn stijl, met zijn kernachtige zinnen en laconieke toon, en aan de verhalen zelf, die bevolkt worden door een parade van verschoppelingen,eeuwige dupes, criminelen, ongelukkigen en andere pechvogels.

Rode draad is Dovlatovs leven zelf, de schrijver die uitgegeven wil worden, waardoor alles wat hij schrijft het stempel van doorleefde waarachtigheid draagt. Als geen ander wist hij mensen te karakteriseren, wat hem niet altijd in dank werd afgenomen.

Dovlatov schreef acht romans, die als radertjes in een uurwerk aaneengeschakeld zijn. Van dat achtluik is dit een vierluik. Het bevat zijn hilarische mislukkingen bij een Estse krant (Compromis), zijn familiegeschiedenis, vanaf zijn grootvader uit Vladivostok tot zijn in New York geboren zoon (Die van ons), een verslag van zijn pogingen uitgegeven te worden in Leningrad en de gebeurtenissen rond de krant die hij in New York begint (Ambacht), en ten slotte het verhaal van een literaire conferentie met geëmigreerde Russische schrijvers in Californië, dat ook vertelt over zijn eerste huwelijk in Leningrad (Filiaal).

  EAN: 9789028231153
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
  Vertaler:  Robbert-Jan Henkes
  Publicatiedatum:   31-03-2023
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 238 mm
  Breedte: 152 mm
  Dikte: 42 mm
  Gewicht: 870 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 560
  Keywords:   romans