EAN:  9789028232013
Publicatiedatum:   30-06-2023
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  168

  Bestelbaar

Na een nacht van ongenadige regen komt er een telefoontje binnen bij de telefonist op het hoofdbureau van de politie van Napels. Er is een straat verzakt en een gebouw ingestort aan de Via Tasso. De stad lijkt weg te spoelen onder een onophoudelijke vloed van stortregens. Maar er is wel meer vreemds aan de hand: er klinken klaaglijke stemmen uit een middeleeuws kasteel en vijfliremunten beginnen muziek te maken die alleen voor tienjarige meisjes te horen is.

Carlo Andreoli, een melancholische journalist, doet verslag van die mysterieuze gebeurtenissen. Zijn zoektocht naar betekenis voert ons langs zinkgaten en stegen, langs barretjes en redactiekamers, en langs de gedachten van de inwoners van Napels.

Malacqua is een hallucinant en veelstemmig portret van Napels, geschreven met de pulserende urgentie van een stad die op het punt staat verzwolgen te worden.

‘Een weergaloze schrijver.’ Roberto Saviano

‘Een lyrische, bijtende en buitengewoon fantasierijke voorstelling van Napels dat door een Bijbelse zondvloed wordt geteisterd... Malacqua is een verleidelijk portret van een gebroken stad, met haar verschillende stemmen en conflicterende verlangens.’ The Wall Street Journal

  EAN: 9789028232013
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
  Vertaler:  Annemart Pilon
  Publicatiedatum:   30-06-2023
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 210 mm
  Breedte: 131 mm
  Dikte: 16 mm
  Gewicht: 232 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 168
  Keywords:   napels;magisch-realisme;overstromingen;romans