EAN:  9789028293083
Publicatiedatum:   01-10-2019
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  282

  POD (Beschikbaar als print-on-demand.)

Kate beweert dat zij de laatste mens op aarde is. Ze woont in de verlaten musea die ze op haar tochten aandoet en klampt zich vast aan haar passie voor beeldende kunst, haar laatste strohalm. Zo probeert ze de tergende eenzaamheid die ze ervaart te lijf te gaan. Over haar verleden is wel iets bekend maar niet veel, en wat ze erover prijsgeeft blijkt niet altijd even betrouwbaar. Kate wantrouwt de taal en ziet er de grote beperkingen van in, een gegeven dat David Markson weet uit te drukken in hypnotiserend prachtig proza.

Wittgensteins minnares bereikte in de jaren tachtig de status van cultboek en kan bogen op lovende kritieken van zowel literatuurminnaars als filosofen. Deze roman is een eindtijdfantasie, een experimenteel literair werk en een huiveringwekkend vervreemdend boek in één.

Lieke Marsman schreef speciaal voor deze uitgave een begeleidend nawoord: 'Ik kan me de eerste keer dat ik Wittgensteins minnares opensloeg nog goed herinneren. "In het begin liet ik soms boodschappen achter op straat." Dat is gedurfd, dacht ik, te beginnen op de wijze van het boek Genesis.'

  EAN: 9789028293083
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
  Vertaler:  Erik Bindervoet - Robbert-Jan Henkes
  Publicatiedatum:   01-10-2019
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 210 mm
  Breedte: 130 mm
  Dikte: 26 mm
  Gewicht: 401 gr
  Status: POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
  Aantal pagina's: 282