EAN:  9789044645811
Publicatiedatum:   14-05-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  591

  Bestelbaar

Stel je het universum voor als een oerwoud, waar ontelbare onbekende vijanden op de loer liggen. Waar je je verborgen moet houden om te overleven. Elk teken van leven kan fataal zijn. De aarde is ontdekt. De vijand is onderweg. In slechts vier eeuwen zal de Trisolaraanse vloot de aarde bereiken, maar haar sofonen, oftewel buitendimensionale agenten, zijn er al en ontregelen het wetenschappelijke onderzoek. Alleen het individuele menselijke brein is immuun voor hun invloed.
Dat is de motivatie voor het Wallfacer Project, een laatste wanhopige poging van de mensheid om zich te verdedigen, waarbij de hoop is gevestigd op vier individuen. Deze moeten de strategie bepalen, terwijl de vijand continu op de loer ligt en niemand te vertrouwen is. Drie Wallfacers zijn invloedrijke staatsmannen en wetenschappers. De vierde is een volkomen onbekende: een niet erg ambitieuze Chinese astronoom, Luo Ji. Ji is stomverbaasd over zijn aanstelling in het project. Het enige wat hij weet is dat hij degene is die de buitenaardse wezens dood willen hebben.
Cixin Liu is de bekendste en succesvolste sciencefictionschrijver van China. Voor Het drielichamenprobleem kreeg Liu als eerste Chinese schrijver ooit de Hugo Award, de belangrijkste internationale prijs voor een sciencefictionroman.
Over Het drielichamenprobleem: ‘Enorm fantasierijk, heel interessant. Het was geweldig om te lezen, deels omdat mijn alledaagse problemen met het Congres ineens nogal beperkt leken: buitenaardse wezens staan op het punt binnen te vallen.’ BARACK OBAMA
‘Het behandelt politiek, filosofie en virtual reality in een verhaal dat zich ontwikkelt met de snelheid van een thriller.’ THE WASHINGTON POST

  EAN: 9789044645811
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Prometheus-Uitgeverij Prometheus
  Vertaler:  Eisso Post - Richard Heufkens
  Publicatiedatum:   14-05-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 138 mm
  Breedte: 213 mm
  Dikte: 47 mm
  Gewicht: 705 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 591
  Reeks:   Het drielichamenprobleem