EAN:  9789045125831
Publicatiedatum:   27-09-2022
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  48

  Bestelbaar

Tweevoudig Gouden Penseel-winnaar Yvonne Jagtenberg brengt in dit kunst-kijkboek een ode aan haar favoriete kunstenaars. En natuurlijk doet ze dat op een originele manier: door binnen te kijken in hun huizen. Hoe leefden ze daar? En met wie? Waar hielden ze van? En welke kunstwerken maakten ze er?

Kijk binnen bij Morandi, die zijn huis had gevuld met flessen, vazen en kruiken. Hij koos er elke dag een als model. Zijn vier zussen, die ook in dat huis woonden, schilderde hij nooit. Van Gogh liet zich inspireren door het gele huis waarin hij woonde. Hij schilderde kunstenaarsvrienden die er op bezoek kwamen, de postbode die brieven bracht en de zonnebloemen in een vaas. Frida Kahlo moest lang bed houden na een ongeluk en woonde in haar slaapkamer. Met spiegels vond ze een onderwerp om te schilderen dat altijd beschikbaar was: zichzelf.

Een speelse kennismaking (voor jong en oud) met Hopper, Matisse, Morandi, Klee, Van Gogh, Munch, Hockney, Kahlo, Picasso, Chagall, Margritte, Rego, Moderson Becker, Salomon, Rothko en Calder.

  EAN: 9789045125831
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Publicatiedatum:   27-09-2022
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 287 mm
  Breedte: 247 mm
  Dikte: 13 mm
  Gewicht: 526 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 48
  Keywords:   kunst;kunstenaars;prentenboeken