Share

Hilde Stekelorum-Frank Stekelorum


Nederlands | 26-10-2024 | 128 pagina's

9789058567291

Hardback


€ 27,50

 Voorraad in de winkel
   Bestelbaar




Tekst achterflap

Hilde Stekelorum groeide op in een warm gezin op het West-Vlaamse platteland. Vader en moeder maakten graag tijd voor een gezellig etentje in het betere restaurant en zouden op die manier onbewust het professionele pad voor dochter Hilde uittekenen. Op jonge leeftijd zag zij voor zichzelf een toekomst als kok weggelegd. Toch zou het nog een hele tijd duren voor de droom werkelijkheid werd. In die tijd bood een opleiding aan een hotelschool voor een meisje weinig perspectief. Een diploma van vertaler-tolk stond voor meer zekerheid. En dus studeerde Hilde in Gent en ging daarna bij verschillende bedrijven aan de slag.De culinaire droom werd echter nooit opgeborgen. Hilde neemt in 2004 het dorpscafé van Alveringem over en serveert er… tapas. Al snel wordt de zaak omgedoopt tot Tapa-Tapa en de tapaskaart wordt er in de wijde omgeving bijzonder gesmaakt. Chef Hilde Stekelorum verfijnt haar stijl door diverse opleidingen te volgen en in 2008 verhuist de zaak naar een groter pand. Nog eens een kleine tien jaar later openen Hilde en haar man Bernard restaurant Boîte in Sint-Idesbald. Haar signatuur heeft ondertussen zijn definitieve vorm gekregen. Ze serveert in de drukbeklante zaak een eigenzinnige wereldkeuken met het accent op kruiden, specerijen en groenten. Haar recepten zijn hoogst origineel en nodigen uit om zelf aan de slag te gaan. Superlekkere gerechten om samen te proeven en te delen, ook thuis

Beschrijving

Hilde Stekelorum groeide op in een warm gezin op het West-Vlaamse platteland. Vader en moeder maakten graag tijd voor een gezellig etentje in het betere restaurant en zouden op die manier onbewust het professionele pad voor dochter Hilde uittekenen. Op jonge leeftijd zag zij voor zichzelf een toekomst als kok weggelegd. Toch zou het nog een hele tijd duren voor de droom werkelijkheid werd. In die tijd bood een opleiding aan een hotelschool voor een meisje weinig perspectief. Een diploma van vertaler-tolk stond voor meer zekerheid. En dus studeerde Hilde in Gent en ging daarna bij verschillende bedrijven aan de slag.De culinaire droom werd echter nooit opgeborgen. Hilde neemt in 2004 het dorpscafé van Alveringem over en serveert er… tapas. Al snel wordt de zaak omgedoopt tot Tapa-Tapa en de tapaskaart wordt er in de wijde omgeving bijzonder gesmaakt. Chef Hilde Stekelorum verfijnt haar stijl door diverse opleidingen te volgen en in 2008 verhuist de zaak naar een groter pand. Nog eens een kleine tien jaar later openen Hilde en haar man Bernard restaurant Boîte in Sint-Idesbald. Haar signatuur heeft ondertussen zijn definitieve vorm gekregen. Ze serveert in de drukbeklante zaak een eigenzinnige wereldkeuken met het accent op kruiden, specerijen en groenten. Haar recepten zijn hoogst origineel en nodigen uit om zelf aan de slag te gaan. Superlekkere gerechten om samen te proeven en te delen, ook thuis

Details

EAN :9789058567291
Auteur: 
Uitgever :Stichting Kunstboek
Publicatie datum :  26-10-2024
Uitvoering :Hardback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :260 mm
Breedte :210 mm
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :128
Keywords :  gerechten;wereldkeuken