HAUT - Divine Dining
Randy Degroote-Dimitri Proost-Femke Vandevelde
Nederlands - Engels | 30-05-2025 | 144 pagina's
9789058567437
Hardback
€ 59,00
Tekst achterflap
Chef Dimitri Proost en Maître Randy Degroote heten hun gasten welkom in Haut, een authentiek belevingsrestaurant met spectaculair uitzicht over de Belgische kustlijn dat door Gault&Millau tot hoogste nieuwkomer in de gids van 2025 werd bekroond. In dit boek gaan ze samen op zoek naar de essentie van hun verhaal en aangeboren passie voor gastronomie. Met smaak en toewijding gaan ze in op hun persoonlijk parcours dat hen naar Oostende bracht.
Elk bord dat de keuken van Haut verlaat is gelaagd maar altijd puur en doordacht. De ingrediënten en producten die Dimitri Proost gebruikt, krijgen precies de bewerking die nodig is om hun smaken ten volle te laten spreken. Van een rauwe Ostendaise oester over een langoustine in een bisque met Japanse curry tot een zeebaars bereid in een dashi van de graten, geserveerd met kokkels en een mousseline van gerookte boter: de geschakeerde keuken van Haut is één groot avontuur.
Dit is geen klassiek kookboek met afgemeten hoeveelheden, maar een aanstekelijke ontdekkingsreis voor iedereen die houdt van eten, experimenteren, koken en tafelen. Met prachtige foto’s van Kris Vlegels en originele recepten met knipogen behind-the-scenes van Dimitri Proost en Randy Degroote.
Beschrijving
Chef Dimitri Proost en Maître Randy Degroote heten hun gasten welkom in Haut, een authentiek belevingsrestaurant met spectaculair uitzicht over de Belgische kustlijn dat door Gault&Millau tot hoogste nieuwkomer in de gids van 2025 werd bekroond. In dit boek gaan ze samen op zoek naar de essentie van hun verhaal en aangeboren passie voor gastronomie. Met smaak en toewijding gaan ze in op hun persoonlijk parcours dat hen naar Oostende bracht.
Elk bord dat de keuken van Haut verlaat is gelaagd maar altijd puur en doordacht. De ingrediënten en producten die Dimitri Proost gebruikt, krijgen precies de bewerking die nodig is om hun smaken ten volle te laten spreken. Van een rauwe Ostendaise oester over een langoustine in een bisque met Japanse curry tot een zeebaars bereid in een dashi van de graten, geserveerd met kokkels en een mousseline van gerookte boter: de geschakeerde keuken van Haut is één groot avontuur.
Dit is geen klassiek kookboek met afgemeten hoeveelheden, maar een aanstekelijke ontdekkingsreis voor iedereen die houdt van eten, experimenteren, koken en tafelen. Met prachtige foto’s van Kris Vlegels en originele recepten met knipogen behind-the-scenes van Dimitri Proost en Randy Degroote.
Slogan/Promotie
Restaurant HAUT, geesteskind van chef Dimitri Proost en maître Randy Degroote, heeft alles om uit te groeien tot één van de culinaire hotspots van het land. Op de 28ste verdieping van de Oostendse SKY Tower ONE kookt Dimitri Proost sinds mei 2024 de sterren van de hemel. Na een klassieke opleiding en een diepgaande verkenning van de Japanse keuken, wees zijn santokumes naar een nieuwe horizon aan de Belgische kust.
De pure keuken van HAUT exploreert en viert de ziel van elk ingrediënt, met de rijkheid van de Noordzee als fundament voor het gastronomisch repertoire. Een exquise en uitgebreid menu ontvouwt zich als een totaalbeleving, waarbij elk gerecht op de kaart een signature dish wil zijn.
HAUT’s gedurfde culinaire visie en verbluffende setting oogstten al snel lof en werden bekroond met een indrukwekkende 15,5/20 van Gault&Millau en een eerste Michelinster amper een jaar na de opening.
Details
EAN : | 9789058567437 |
Uitgever : | Stichting Kunstboek |
Publicatie datum : | 30-05-2025 |
Uitvoering : | Hardback |
Taal/Talen : | Nederlands - Engels |
Hoogte : | 330 mm |
Breedte : | 245 mm |
Status : | Bestelbaar |
Aantal pagina's : | 144 |