Gevechten in de woestijn


Nederlands | 25-08-2023 | 99 pagina's

9789083274386

Hardback


€ 21,50


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Dit onvergetelijke meesterwerk uit de Mexicaanse literatuur over een onmogelijke liefde is nog steeds heerlijk relevant. Vanuit het perspectief van Oscar, een acht jaar oude jongen, zien we Mexico veranderen. In rap tempo worden de snelwegen aangelegd en verschijnen de fabrieken, de oude wereld lijkt gepasseerd te worden door de moderne tijd. Op het schoolplein worden door de jongens de oorlogen nagespeeld die in de kranten staan. Maar zijn onbezorgde jeugd wordt fel opschrikt door de intense, pure, overweldigende verliefdheid die hij ervaart wanneer hij de moeder van zijn vriend Jim ontmoet.

Gevechten in de woestijn is naast een ontroerend coming-of-ageverhaal een messcherpe analyse van een land waarin zowel liefde als geweld nooit ver weg is.

José Emilio Pacheco (1939-2014) was een Mexicaanse dichter, essayist, romanschrijver en schrijver van korte verhalen. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste Mexicaanse dichters van de tweede helft van de twintigste eeuw. Het Berlin International Literature Festival heeft hem geprezen als ‘een van de belangrijkste hedendaagse Latijns-Amerikaanse dichters’. In 2009 ontving hij de Cervantesprijs voor zijn literaire werk.

‘Gevechten in de woestijn speelt in de Mexicaanse cultuur een vergelijkbare rol als Salingers The Catcher in the Rye en Harper Lee’s To Kill a Mockingbird in de Verenigde Staten. Iedereen heeft hem gelezen.’ Àlvaro Enrigue, Book Post

Details

EAN :9789083274386
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Koppernik
Vertaler : Arie Van der Wal
Publicatie datum :  25-08-2023
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :197 mm
Breedte :122 mm
Dikte :16 mm
Gewicht :200 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :99
Keywords :  novellen;jeugdherinneringen;mexico-stad;1945-;onmogelijke liefde