Woeste Goesting

Christine Roelofs


Nederlands | 05-03-2025 | 272 pagina's

9789083456669

Hardback


€ 89,00

 Voorraad in de winkel
   Bestelbaar




Tekst achterflap

‘Woeste goesting’ vertelt het culinaire avontuur van Christine Roelofs, die zich al ruim 15 jaar vol overgave bezighoudt met onze culinaire biodiversiteit. Veel dingen die wij tegenwoordig eten groeien niet van nature in onze omgeving. Christine besloot daarom in 2007 om alleen nog te koken met producten en gewassen die kunnen leven en groeien in onze koude grond. Ze legde haar eigen proeftuin aan bij haar huis in de Belgische Kempen en verzorgde vanaf 2009 ook seizoensgebonden gastronomische diners in haar tuin, altijd dicht bij de bron en in contact met oogst en omgeving.Het afbakenen van de mogelijkheden zorgde ervoor dat ze creatief en vindingrijk moest zijn. Ze creëerde een uitgesproken eigen stijl met veel ongewone ingrediënten en producten. In plaats van bijvoorbeeld vanille, gember en kruidnagel, gebruikt ze lieve vrouwe bedstro, magnolia en spar. Dit boek is geen traditioneel kookboek, het is een culinair fotoboek. Christine heeft door haar kunstenaarsachtergrond de gewoonte om haar camera altijd bij de hand te houden, ook als ze in de tuin, keuken en natuur bezig is. Alles legt ze vast, wat resulteert in rauwe en directe beelden van grote schoonheid. Ze fotografeert de culinaire biodiversiteit door de seizoenen heen waardoor een prachtig fotoverslag is ontstaan. In 'Woeste goesting' deelt Christine haar schat aan opgedane kennis - van producten en ingrediënten tot technieken en recepten - om de rijke culinaire biodiversiteit van onze streken zichtbaar te maken.

Beschrijving

‘Woeste goesting’ vertelt het culinaire avontuur van Christine Roelofs, die zich al ruim 15 jaar vol overgave bezighoudt met onze culinaire biodiversiteit. Veel dingen die wij tegenwoordig eten groeien niet van nature in onze omgeving. Christine besloot daarom in 2007 om alleen nog te koken met producten en gewassen die kunnen leven en groeien in onze koude grond. Ze legde haar eigen proeftuin aan bij haar huis in de Belgische Kempen en verzorgde vanaf 2009 ook seizoensgebonden gastronomische diners in haar tuin, altijd dicht bij de bron en in contact met oogst en omgeving.Het afbakenen van de mogelijkheden zorgde ervoor dat ze creatief en vindingrijk moest zijn. Ze creëerde een uitgesproken eigen stijl met veel ongewone ingrediënten en producten. In plaats van bijvoorbeeld vanille, gember en kruidnagel, gebruikt ze lieve vrouwe bedstro, magnolia en spar. Dit boek is geen traditioneel kookboek, het is een culinair fotoboek. Christine heeft door haar kunstenaarsachtergrond de gewoonte om haar camera altijd bij de hand te houden, ook als ze in de tuin, keuken en natuur bezig is. Alles legt ze vast, wat resulteert in rauwe en directe beelden van grote schoonheid. Ze fotografeert de culinaire biodiversiteit door de seizoenen heen waardoor een prachtig fotoverslag is ontstaan. In 'Woeste goesting' deelt Christine haar schat aan opgedane kennis - van producten en ingrediënten tot technieken en recepten - om de rijke culinaire biodiversiteit van onze streken zichtbaar te maken.

Details

EAN :9789083456669
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Komma
Publicatie datum :  05-03-2025
Uitvoering :Hardback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :345 mm
Breedte :245 mm
Dikte :43 mm
Gewicht :2330 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :272