In gesprek met Etienne Vermeersch

een zoektocht naar waarheid

Alleen beschikbaar als tweedehands

EAN:  9789089241450
Publicatiedatum:   01-02-2011
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  469

Etienne Vermeersch (1934) is filosoof, emeritus-hoogleraar, en al dertig jaar een van de meest toonaangevende filosofen in ons land. Oorspronkelijk studeerde hij voor priester, maar na vijf jaar trad hij uit de jezuïetenorde en werd atheïst. Hij weerlegt het bestaan van God, onderzoekt de historiek en de inhoud van de Bijbel en de Koran, en keert zich tegen de vrouwonvriendelijke praktijken in de geopenbaarde godsdiensten.

Vermeersch neemt heldere standpunten in over geboorte beperking, de (bio)ethiek, het leefmilieu, de rechten van dieren, de Belgische communautaire problemen en de rol van paus Pius XII tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij verdiept zich in de oorsprong van het monotheïsme, menselijke vrijheid en hersenonderzoek, de wezenskenmerken van kunst, de onmogelijkheid van onsterfelijkheid, de constructie van een kunstmatige mens en de recente pedofilieschandalen in de katholieke kerk. Hij bewondert uiteenlopende persoonlijkheden zoals Johan Sebastian Bach, Hans en Sophie Scholl, Nelson Mandela, Ayaan Hirsi Ali, Vermeer, Baudelaire, Giorgione en Hugo Claus.

Dirk Verhofstadt voerde in de zomer 2010 met Etienne
Vermeersch lange, indringende gesprekken over de thema?s die de filosoof al zijn hele leven bezig houden in zijn zoektocht naar waarheid.

http://www.houtekiet.com/boeken/p/detail/in-gesprek-met-etienne-vermeersch

  EAN: 9789089241450
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Houtekiet
  Publicatiedatum:   01-02-2011
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 235 mm
  Breedte: 155 mm
  Dikte: 42 mm
  Gewicht: 809 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 469