EAN:  9789400513747
Publicatiedatum:   03-05-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  206

  Bestelbaar

Hoeveel groter is een miljard dan een miljoen?

Een miljoen seconden is twaalf dagen. Een miljard seconden is... tweeëndertig jaar.


Het begrijpen van getallen is essentieel, maar mensen zijn niet gebouwd om ze te begrijpen. Nog niet zo lang geleden hadden de meeste talen geen woorden voor getallen groter dan vijf — alles van zes tot oneindig stond bekend als 'veel'. Terwijl de getallen in onze wereld steeds complexer zijn geworden, zitten onze hersenen vast in het verleden. Hoe kunnen we miljoenen en miljarden en milliseconden en nanometers vertalen naar dingen die we kunnen begrijpen en gebruiken?

Of je nu geïnteresseerd bent in wereldwijde problemen zoals klimaatverandering, het runnen van een technologiebedrijf of een boerderij, of gewoon wilt uitleggen hoeveel cola je zou moeten drinken als je calorieën zou verbranden als een kolibrie, dit boek helpt je de cijfers te vertalen die onze wereld draaiend houden. Hierdoor kunnen we, zowel wiskundeliefhebbers als -hater, meer data op een natuurlijke manier meenemen in beslissingen op onze scholen, werkplekken en samenleving.

Een duidelijk en praktisch boek over het communiceren en begrijpen van getallen en data van bestsellerauteur Chip Heath.

  EAN: 9789400513747
  Auteur: 
  Uitgever: Bruna Uitgevers, A.W.
  Publicatiedatum:   03-05-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 142 mm
  Breedte: 218 mm
  Dikte: 18 mm
  Gewicht: 279 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 206
  Keywords:   cijfers;communicatie;data;getallen;wiskunde;Data-analyse;Statistiek;Communicatie