Laat maar.

wat tieners en ouders tegen elkaar zeggen en waar het echt over gaat

EAN:  9789401485692
Publicatiedatum:   28-08-2023
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  272

  Bestelbaar

'Laat maar...' Als je tiener dat zegt, weet je dat er meer aan de hand is. Maar wat? Het is niet altijd makkelijk om die onzichtbare muur tussen jou en je tiener te slopen. Spoiler alert: ook jij trekt soms muren op. Met uitspraken als 'In mijn tijd...' en 'Later zul je begrijpen waarom' nodig je je tiener niet echt uit voor een open gesprek.

Dit boek is opgebouwd rond 7 typische uitspraken van tieners en ouders die kunnen leiden tot onbegrip, afstand of escalatie. Tenzij je begrijpt wat er achter deze uitspraken schuilgaat.

Daarom geeft Klaar Hammenecker in dit boek tieners en ouders een gelijkwaardige stem. Aan de hand van herkenbare verhalen laat ze zien wat er allemaal speelt in het hoofd en het lijf van tieners. Wat ze voelen en denken. Hoe ze - soms in een razende rechte lijn, soms via veel omwegen - groeien en waarom ze daarbij af en toe stevig uit de bocht vliegen. Ze legt bovendien haarfijn bloot waarom het gedrag van je tiener jou soms zo triggert en hoe jullie elkaar onderweg kwijtraken. En vooral: ze vult jullie rugzak met heldere inzichten, praktische tips en makkelijke conversation starters om deze heerlijk uitdagende weg samen af te leggen.

'Wat een knap boek is dit. Het beste dat ik al las over deze bijzondere periode, niet alleen dankzij de onderbouwde handvatten, maar ook dankzij de authentieke stem van de tiener zelf die je doorheen het hele boek hoort.'
- Rika Ponnet, schrijfster, relatiedeskundige en mama van twee tienerdochters

'De herkenning is totaal en heerlijk, want hoe uniek je kind ook is, tiener zijn is iets heel universeels. Wat een geruststelling.'
- Anne Cornut, mama van vijf tieners, blogster en mede-oprichtster van Maison Slash

Het boek waar ouders en tieners het wél over eens kunnen zijn

  EAN: 9789401485692
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Lannoo
  Publicatiedatum:   28-08-2023
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 245 mm
  Breedte: 160 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 463 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 272
  Keywords:   opvoeding;jongeren;ouder-kindrelatie