Weg van het systeem


Nederlands | 16-03-2022 | 328 pagina's

9789460019586

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 25,00


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Oliecrisis, economische crisis, terreurcrisis, bankencrisis, eurocrisis, vluchtelingencrisis… De laatste vijftig jaar lezen als één lange processie van crisissen, de ene bovenop de andere. Terwijl de gezondheidscrisis nog woedt, dient de klimaatcrisis zich aan, met daarbovenop een democratie- en biodiversiteitscrisis. Moeten we ons niet stilaan beginnen af te vragen of we wel te maken hebben met een systeem in crisis? Zou het kunnen dat het eerder gaat om een crisissysteem:
een systeem dat zijn eigen crisissen genereert?

Weg van het systeem neemt u mee op een verkenningstocht langs adembenemende vergezichten, waar consumenten weer burgers worden, economische correctheid het veld ruimt en het buitenland voortaan ook het binnenland is.

Onderweg krijgen we het gezelschap van onverwachte medereizigers. Of ze nu door het leven gaan als Rode Koningin, Escher heten, Jezus van Nazareth, Luigi Snozzi, Rupsje Nooitgenoeg of zelfs Donald Muylle: van elk van hen valt iets te leren over de toekomst die wij kunnen maken.

Kris Peeters is politicoloog, antropoloog en mobiliteitsexpert. Hij is lector Verkeerskunde aan de PXL Hogeschool. Met Het voorruitperspectief, De file voorbij, Weg van mobiliteit en talrijke columns in onder meer De Standaard trok hij het maatschappelijke debat over mobiliteit de voorbije twintig jaar steeds meer open.

Details

EAN :9789460019586
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Vrijdag
Publicatie datum :  16-03-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :232 mm
Breedte :152 mm
Dikte :31 mm
Gewicht :545 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :328
Keywords :  maatschappijkritiek