EAN:  9789464341768
Publicatiedatum:   27-01-2023
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  312

  Bestelbaar

Dominique Deruddere, zoon van een beroepsmilitair in Leopoldsburg, is van jongs af aan gebeten door film. In Met de helm geboren. Memoires van een filmmaker vertelt hij met een smeuïge en onnavolgbare vaart hoe hij opgroeide in de woelige jaren zestig en hoe hij als onervaren knaap aan de slag ging met scenario’s, camera’s, castings en uiteindelijk de productie van de verhalen die hij wilde brengen.

Hij realiseerde kaskrakers als Crazy Love, Wait Until Spring, Bandini, Hombres Complicados en Iedereen Beroemd!, wat hem een Oscarnominatie opleverde voor Beste Buitenlandse Film.

Op de veelbewogen en wonderschone reis die het filmmaken is, ontmoet Deruddere een stoet aan talenten en legendes: Ornella Muti, Francis Ford Coppola, Sean Penn, Madonna, Charles Bukowski, Faye Dunaway evenals Marc Didden, Josse De Pauw, Raymond van het Groenewoud en Arno, zijn goede vriend wiens levensverhaal hij raak heeft verfilmd. Ook koning Filip, David Byrne, Will Tura en Firmin passeren de revue in deze vermakelijke en meeslepende memoires van een bescheiden meester-filmmaker die zijn jongensdroom achternagaat en naast vele kijkers nu ook lezers weet mee te slepen.

Dominique Deruddere (Turnhout, 1957) groeide op in Leopoldsburg en werkt in Los Angeles en België als filmmaker.

  EAN: 9789464341768
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Vrijdag
  Publicatiedatum:   27-01-2023
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 230 mm
  Breedte: 150 mm
  Dikte: 29 mm
  Gewicht: 522 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 312
  Keywords:   deruddere dominique