Met de helm geboren


Nederlands | 27-01-2023 | 312 pages

9789464341768

Paperback / softback


  Lees de eerste pagina's

€ 29,50

  Voeg toe aan mijn winkelkar
 Product store stocks

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Dominique Deruddere, zoon van een beroepsmilitair in Leopoldsburg, is van jongs af aan gebeten door film. In Met de helm geboren. Memoires van een filmmaker vertelt hij met een smeuïge en onnavolgbare vaart hoe hij opgroeide in de woelige jaren zestig en hoe hij als onervaren knaap aan de slag ging met scenario’s, camera’s, castings en uiteindelijk de productie van de verhalen die hij wilde brengen.

Hij realiseerde kaskrakers als Crazy Love, Wait Until Spring, Bandini, Hombres Complicados en Iedereen Beroemd!, wat hem een Oscarnominatie opleverde voor Beste Buitenlandse Film.

Op de veelbewogen en wonderschone reis die het filmmaken is, ontmoet Deruddere een stoet aan talenten en legendes: Ornella Muti, Francis Ford Coppola, Sean Penn, Madonna, Charles Bukowski, Faye Dunaway evenals Marc Didden, Josse De Pauw, Raymond van het Groenewoud en Arno, zijn goede vriend wiens levensverhaal hij raak heeft verfilmd. Ook koning Filip, David Byrne, Will Tura en Firmin passeren de revue in deze vermakelijke en meeslepende memoires van een bescheiden meester-filmmaker die zijn jongensdroom achternagaat en naast vele kijkers nu ook lezers weet mee te slepen.

Dominique Deruddere (Turnhout, 1957) groeide op in Leopoldsburg en werkt in Los Angeles en België als filmmaker.

Details

EAN :9789464341768
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Vrijdag
Publicatiedatum :  27-01-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :230 mm
Breedte :150 mm
Dikte :29 mm
Gewicht :522 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :312
Keywords :  deruddere dominique