EAN:  9789464369595
Publicatiedatum:   19-09-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  288

  Bestelbaar

Politiek journalist Ivan De Vadder beschrijft hoe de verwoede pogingen van de politiek om dichter bij de burger te komen steeds stuklopen.

Al 30 jaar lang zorgt ‘de kloof met de burger’ voor wanhoop in de Wetstraat. Sinds die beruchte Zwarte Zondag in 1991, is nog niemand erin geslaagd die kloof ook maar een beetje te dichten. Ze lijkt een structureel onderdeel geworden van de democratie.

Waarom mislukken alle pogingen om die zogenaamde kloof te dichten? Met recente en minder recente voorbeelden – federale kieskring, verlaging van de stemgerechtigde leeftijd, afschaffing gemeentelijke opkomstplicht, hervorming Senaat… – illustreert Ivan De Vadder hoe politici met rationele voorstellen de emotionele kiezer proberen te overtuigen. Dergelijke voorstellen gaan bijna altijd terug op recepten die intussen al drie decennia meegaan, sinds de Burgermanifestenvan Guy Verhofstadt.

In Wanhoop in de Wetstraat beschrijft politiek journalist Ivan De Vadder hoe de verwoede pogingen van de politiek om dichter bij de burger te komen, steeds stuklopen. Na 30 jaar is het tijd voor nieuwe recepten en nieuwe ideeën. De Wetstraatspecialist doet concrete voorstellen.

Ivan De Vadder werpt met deze rijke, historische analyse een schaduw vooruit naar de verkiezingen van 2024. Voor al wie wil begrijpen hoe de politiek zijn eigen ondergang heeft georganiseerd, is dit een onmisbaar boek. — Isabel Albers, algemeen hoofdredacteur De Tijd – L’Echo

Een noodzakelijk maar confronterend boek voor al wie de Belgische politiek een warm hart toedraagt. De Vadder op zijn scherpst. — Wouter Verschelden, BusinessAM – Newsweek België

  EAN: 9789464369595
  Auteur: 
  Uitgever: Ertsberg
  Publicatiedatum:   19-09-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 228 mm
  Breedte: 150 mm
  Dikte: 28 mm
  Gewicht: 503 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 288
  Keywords:   politiek;zwarte zondag;wetstraat;belgië;2020-;burger en politiek