Bevrijd van dit Leven

Zelfbeschikking rond de keuze voor levensbeëindiging

EAN:  9789464610222
Publicatiedatum:   14-04-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  354

  Bestelbaar

“Ik heb de verschillende stukken tekst uit uw boek gelezen. Wat een strijd is het voor u en Bauke geweest! Ik wens uw boek een uitgebreid publiek en veel bekendheid toe. Het is het waard om veel gelezen en geciteerd te worden”
– Pim van Lommel, auteur van “Eindeloos bewustzijn” –

Bauke Kappers, televisieregisseur van onder meer Jules Unlimited, Twaalf steden dertien ongelukken en Twee meter sessies, krijgt op zijn 50e een beroerte. Deze ramp met als restschade een eenzijdige verlamming, verandert zijn werkzame en privéleven ingrijpend. Dat geldt evenzeer voor zijn vrouw, Jaska de Bree. Sociaal pedagoog, docente Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan diverse hogescholen en auteur van zes SPH studieboeken.

Het boek bestaat uit drie delen:
In het eerste deel ‘De ramp”, beschrijft zij op indringende wijze hun beider worsteling om met Bauke’s invaliditeit en hun daardoor totaal uit balans geraakte relatie om te gaan.
In het tweede deel, ‘Verlossing”’, volgt het relaas hoe Bauke na 14 jaar de handdoek in de ring gooit en om euthanasie vraagt en krijgt.
In het laatste deel ‘Nieuw begin’, eindigt zij verrassend met een kijk op deze ramp vanuit een spiritueel perspectief. Voor wie ervoor open wil staan. Een krachtig pleidooi tegen de angst voor de dood. Vooral in deze tijd extra relevant.

Het boek beoogt een hart onder de riem te zijn voor mensen in een dergelijke situatie.

Het nawoord is aan Tasmir, een van haar gidsen uit de geestelijke wereld.

  EAN: 9789464610222
  Auteur: 
  Uitgever: Obelisk Media B.V
  Publicatiedatum:   14-04-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 236 mm
  Breedte: 156 mm
  Dikte: 37 mm
  Gewicht: 613 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 354