Château gâteau

Jens Detollenaere


Nederlands | 06-05-2024 | 192 pagina's

9789464750850

Paperback / softback


€ 34,95

 Voorraad in de winkel
   Bestelbaar




Tekst achterflap

Wat is er nu feestelijker en gezelliger dan het serververen van huisgemaakte taart, gebak of ander dessert aan je geliefden? Ze combineren met bijpassende wijnen, natuurlijk! Jens Detollenaere is al enkele jaren op zoek naar de perfecte combinaties wat dat betreft. Voor dit boek liet hij zich bovendien bijstaan door sommeliers zoals Sanaz Sadegh. Samen met fotografe Tetiana zorgde hij voor prachtige foto’s die je goesting geven. Heel veel goesting!

Van klassiekers met een moderne twist als witte chocolademousse en oma’s pruimentaart tot meer exotische, eigentijdse creaties als skyrtaart, plukbrood met muhamarra en pecorino, pavlova met citroencrème en rood fruit… Ze worden allemaal toegankelijk én vermakelijk uitgelegd én gekoppeld aan een paar passende wijnen.

Wijnliefhebbers kunnen het boek natuurlijk ook omgekeerd lezen: welke desserts zijn perfect om een flesje van hun favoriete wijn te kraken?

Een rode draad doorheen het boek is de aanwezigheid van Scandinavische desserts, vaak met een Vlaamse twist. Deense verjaardagstaart, Zweedse kaneelbroodjes en semlor, rabarbersnitter en flødeboller met passievrucht en brownie… Ze zijn vaak eenvoudig klaar te maken én gegarandeerd een hit in de huiskamer. Vooral in combinatie met een glaasje spraakwater uit meer zuidelijke streken!

Beschrijving

Wat is er nu feestelijker en gezelliger dan het serververen van huisgemaakte taart, gebak of ander dessert aan je geliefden? Ze combineren met bijpassende wijnen, natuurlijk! Jens Detollenaere is al enkele jaren op zoek naar de perfecte combinaties wat dat betreft. Voor dit boek liet hij zich bovendien bijstaan door sommeliers zoals Sanaz Sadegh. Samen met fotografe Tetiana zorgde hij voor prachtige foto’s die je goesting geven. Heel veel goesting!

Van klassiekers met een moderne twist als witte chocolademousse en oma’s pruimentaart tot meer exotische, eigentijdse creaties als skyrtaart, plukbrood met muhamarra en pecorino, pavlova met citroencrème en rood fruit… Ze worden allemaal toegankelijk én vermakelijk uitgelegd én gekoppeld aan een paar passende wijnen.

Wijnliefhebbers kunnen het boek natuurlijk ook omgekeerd lezen: welke desserts zijn perfect om een flesje van hun favoriete wijn te kraken?

Een rode draad doorheen het boek is de aanwezigheid van Scandinavische desserts, vaak met een Vlaamse twist. Deense verjaardagstaart, Zweedse kaneelbroodjes en semlor, rabarbersnitter en flødeboller met passievrucht en brownie… Ze zijn vaak eenvoudig klaar te maken én gegarandeerd een hit in de huiskamer. Vooral in combinatie met een glaasje spraakwater uit meer zuidelijke streken!

Slogan/Promotie

Het bakboek van halvefinalist in Bake Off Vlaanderen Jens Detollenaere, waarin elk gebak - zoet of hartig - gepaired wordt met de juiste wijn(en).

Details

EAN :9789464750850
Auteur: 
Uitgever :Ertsberg
Publicatie datum :  06-05-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :252 mm
Breedte :206 mm
Dikte :20 mm
Gewicht :905 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :192
Keywords :  wijn proeven;wijn;cake en taart;gebak;taarten bakken;taarten (hartig);taarten (zoet);wine pairing;brood