EAN:  9789493248137
Publicatiedatum:   24-08-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  135

  Bestelbaar

De nabije toekomst. Op vele lichtjaren van de aarde cirkelt een ruimteschip om een planeet. De bemanning bestaat uit mensen en mensachtigen. Ze werken, maar wat ze precies doen is onduidelijk. In getuigenverklaringen vertellen ze over hun werkzaamheden en wat hen bezighoudt. Er zijn alledaagse werkvloerperikelen, maar gaandeweg begint er steeds meer te wringen tussen de mensen en de mensachtigen. En dan zijn er nog die vreemde objecten die zich aan boord van het schip bevinden en een mysterieuze aantrekkingskracht uitoefenen op het personeel...

Langzaam maar zeker begint het personeel hun werk in een nieuw licht te zien. Hun verklaringen zijn even angstaanjagend als ontroerend en grappig en wanneer de werknemers zelfs hun eigen menselijkheid bevragen kun je het bijna niet laten om die vraag ook aan jezelf te stellen. Wat betekent het om te leven? Wat is een mens?

Het personeel is een beklemmende, maar prachtige roman die een ontredderend en angstaanjagend herkenbaar beeld schetst van een maatschappij die wordt beheerst door werk en productiviteit. Het werd in Denemarken lovend ontvangen en stond op de shortlist voor de Man Booker International 2021.

  EAN: 9789493248137
  Auteur: 
  Uitgever: Das Mag
  Vertaler:  Michal Van Zelm
  Publicatiedatum:   24-08-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 115 mm
  Breedte: 179 mm
  Dikte: 13 mm
  Gewicht: 155 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 135