EAN:  9789493248892
Publicatiedatum:   21-03-2023
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  392

  Bestelbaar

Maak me eendimensionaal is de tweede, ambitieuze roman van de grootste literaire belofte van Zuid-Korea, die met zijn debuut Liefde in de grote stad werd genomineerd voor de International Booker Prize 2022.

Na een spraakmakend tv-interview krijgt het naamloze hoofdpersonage - een sterpsycholoog - een anoniem bericht: er is een lichaam gevonden op de bodem van een meer, in de stad waar hij is opgegroeid. De afzender beweert dat de psycholoog er iets mee te maken heeft.

Het bericht dwingt de psycholoog terug te blikken op zijn getroebleerde tienerjaren in de vroege jaren nul, waarin hij bezweek onder de enorme druk voor zijn toelatingsexamens en de hoge verwachtingen van zijn berooide familie. Wat ook de periode is waarin Zuid-Korea in eigen land de halve finale van het WK voetbal haalde, hij zijn eerste echte vriendschappen sloot en voor het eerst verliefd werd op een andere man.

Maak me eendimensionaal is een roman over herinneringen die je als een brandmerk levenslang met je meedraagt. Een spannend moordmysterie en een invoelbare coming-of-age ineen.

Sang Young Park (1988) is een van de meest spraakmakende jonge schrijvers van Zuid-Korea. Hij groeide op in het conservatieve Daegu en verhuisde als twintiger naar Seoel, waar hij Frans en journalistiek studeerde. Zijn roman Liefde in de grote stad was een van de bestverkochte debuten in Zuid-Korea van de afgelopen jaren en werd ook in vertaling een succes: de Engelse editie stond op de longlist van de International Booker Prize 2022.

Mattho Mandersloot (1994) is literair vertaler, voornamelijk van Koreaanse literatuur. Hij vertaalt bestsellerauteurs als Han Kang en Sun-mi Hwang en is de vaste vertaler van Sang Young Park.

  EAN: 9789493248892
  Auteur: 
  Uitgever: Das Mag
  Vertaler:  Mattho Mandersloot
  Publicatiedatum:   21-03-2023
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 200 mm
  Breedte: 125 mm
  Dikte: 35 mm
  Gewicht: 476 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 392