Voor ieder wat waars

hoe waarheid ons verdeelt en ons weer kan samenbrengen

EAN:  9789493254015
Publicatiedatum:   19-09-2023
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  192

  Bestelbaar

Met dit boek brengt filosoof Rob Wijnberg een krachtig medicijn tegen het cynisme en de gevoelde machteloosheid van deze tijd.

Geloven we nog in waarheid? Of geloven we alleen nog in onze eigen waarheid?

Wie het nieuws leest, de discussies op sociale media volgt en de politieke debatten bekijkt, kan haast niet anders dan concluderen dat waarheid haar zeggingskracht heeft verloren. Het gevolg: een samenleving waarin cynisme en wantrouwen hoogtij vieren.

Het enige wat daar iets aan kan veranderen, is een hoopgevend verhaal over vooruitgang in de 21ste eeuw. Een verhaal dat laat zien dat waarheid weer iets kan worden wat we delen in plaats van wat ons verdeelt.

Voor ieder wat waars is een messcherpe analyse van onze tijd en een krachtig medicijn tegen het hardnekkige cynisme en de gevoelde machteloosheid die hem zo kenmerken.

Rob Wijnberg (1982) is filosoof en oprichter van De Correspondent. Hij was Journalist van het Jaar 2013 en schreef zes boeken, waaronder Nietzsche en Kant lezen de krant en En mijn tafelheer is Plato. Van die laatste twee zijn samen meer dan 125.000 exemplaren verkocht.

Reacties:

‘Onmisbaar om onze huidige tijd te begrijpen.'
– Marcia Luyten

‘Energiek, puntig, bevlogen.’
– Marjan Slob

‘Een welkom medicijn tegen pessimisme en polarisatie.’
– Elke Wiss

‘Nooit gedacht dat Rob Wijnberg me zo kon opbeuren.'
– Gert-Jaap Hoekman

Wie het nieuws leest, de discussies op sociale media volgt en de debatten in de politiek bekijkt, kan haast niet anders dan concluderen dat waarheid haar zeggingskracht heeft verloren. Het gevolg? Een samenleving zonder solidariteit, waarin we politiek en media steeds minder vertrouwen.

Met dit boek brengt filosoof Rob Wijnberg een krachtig medicijn tegen het cynisme en de gevoelde machteloosheid van deze tijd.

  EAN: 9789493254015
  Auteur: 
  Uitgever: De Correspondent BV
  Publicatiedatum:   19-09-2023
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 214 mm
  Breedte: 143 mm
  Dikte: 19 mm
  Gewicht: 310 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 192
  Keywords:   schijn en werkelijkheid;nepnieuws;vooruitgangsgeloof;waarheid;filosofie