De Italiaanse keuken van Amalfi

zonovergoten recepten van de magische kust

EAN:  9789493300590
Publicatiedatum:   04-07-2023
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  192

  Bestelbaar

In Italië staat eten voor cultuur en is koken een gevolg van geografie, geschiedenis en religie. ‘De Italiaanse keuken’ is in feite een lappendeken van lokale en regionale keukens.

De familie van de vermaarde top-kok Ursula Ferrigno komt uit het zuiden van Italië, net ten zuiden van Napels: de Amalfikust. De streek staat wereldwijd bekend als een van de mooiste plekken van Italië: adembenemende wegen die omhoog kronkelen over de heuvels, pastelkleurige huizen die overhellen richting zee, terrassen omgeven door bloemen en achter elke bocht bomen die bijna omvallen onder het gewicht van de meest zalige citroenen ter wereld.
Ontdek de heerlijke gerechten die deze streek te bieden heeft. Groentegerechten spelen hier de hoofdrol en vlees en vis worden vaak gecombineerd. Dit verleidelijke boek bevat 75 heerlijke recepten, die met aandacht en zorg zijn bereid met uitsluitend de beste ingrediënten. Daarnaast bevat het boek verhalen over de eetcultuur en de tradities van de regio en prachtige foto’s van de omgeving.

Geniet van de heerlijkste gerechten, van eenvoudige antipasti tot pane , pizza en pasta, tot de piatti principali , contorni en de zo belangrijke dolci.

    EAN: 9789493300590
    Auteur: 
    Uitgever: Edicola Publishing/Veltman Distributie
    Publicatiedatum:   04-07-2023
    Uitvoering: Hardback
    Taal: Nederlands
    Hoogte: 261 mm
    Breedte: 207 mm
    Dikte: 22 mm
    Gewicht: 1010 gr
    Status:  Bestelbaar
    Aantal pagina's: 192
    Keywords:   gerechten;italië