De Italiaanse keuken van Amalfi


Nederlands | 04-07-2023 | 192 pagina's

9789493300590

Hardback


€ 27,50


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar




Tekst achterflap

In Italië staat eten voor cultuur en is koken een gevolg van geografie, geschiedenis en religie. ‘De Italiaanse keuken’ is in feite een lappendeken van lokale en regionale keukens.

De familie van de vermaarde top-kok Ursula Ferrigno komt uit het zuiden van Italië, net ten zuiden van Napels: de Amalfikust. De streek staat wereldwijd bekend als een van de mooiste plekken van Italië: adembenemende wegen die omhoog kronkelen over de heuvels, pastelkleurige huizen die overhellen richting zee, terrassen omgeven door bloemen en achter elke bocht bomen die bijna omvallen onder het gewicht van de meest zalige citroenen ter wereld.
Ontdek de heerlijke gerechten die deze streek te bieden heeft. Groentegerechten spelen hier de hoofdrol en vlees en vis worden vaak gecombineerd. Dit verleidelijke boek bevat 75 heerlijke recepten, die met aandacht en zorg zijn bereid met uitsluitend de beste ingrediënten. Daarnaast bevat het boek verhalen over de eetcultuur en de tradities van de regio en prachtige foto’s van de omgeving.

Geniet van de heerlijkste gerechten, van eenvoudige antipasti tot pane , pizza en pasta, tot de piatti principali , contorni en de zo belangrijke dolci.

Beschrijving

In Italië staat eten voor cultuur en is koken een gevolg van geografie, geschiedenis en religie. ‘De Italiaanse keuken’ is in feite een lappendeken van lokale en regionale keukens.

De familie van de vermaarde top-kok Ursula Ferrigno komt uit het zuiden van Italië, net ten zuiden van Napels: de Amalfikust. De streek staat wereldwijd bekend als een van de mooiste plekken van Italië: adembenemende wegen die omhoog kronkelen over de heuvels, pastelkleurige huizen die overhellen richting zee, terrassen omgeven door bloemen en achter elke bocht bomen die bijna omvallen onder het gewicht van de meest zalige citroenen ter wereld.
Ontdek de heerlijke gerechten die deze streek te bieden heeft. Groentegerechten spelen hier de hoofdrol en vlees en vis worden vaak gecombineerd. Dit verleidelijke boek bevat 75 heerlijke recepten, die met aandacht en zorg zijn bereid met uitsluitend de beste ingrediënten. Daarnaast bevat het boek verhalen over de eetcultuur en de tradities van de regio en prachtige foto’s van de omgeving.

Geniet van de heerlijkste gerechten, van eenvoudige antipasti tot pane , pizza en pasta, tot de piatti principali , contorni en de zo belangrijke dolci.

Details

EAN :9789493300590
Auteur: 
Uitgever :Edicola Publishing/Veltman Distributie
Publicatie datum :  04-07-2023
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :261 mm
Breedte :207 mm
Dikte :22 mm
Gewicht :1008 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :192
Keywords :  gerechten;italië